Σκληρή Ερώτηση Βλάση προς Κουρουμπλή για το «Παναρκαδικό» «Μην παίζετε κομματικά παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών»

Στη Βουλή έφερε ο Γιατρός και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα του «Παναρκαδικού» Νοσοκομείου, μετά την τρίμηνη μετακίνηση Ιατρού Ακτινοδιαγνώστριας σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, που σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση ιατρού της ίδιας ειδικότητας, λόγω λήξεως της θητείας της, θα έχει ως συνέπεια από τις 13 Ιουνίου στο εν λόγω Τμήμα να υπηρετούν μόνο δύο (2) μόνιμοι ιατροί, από τους τέσσερις (4) που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, από τις 15 Ιουνίου, το «Ακτινολογικό» δεν θα εξυπηρετεί όσους προσφεύγουν στα Εξωτερικά Ιατρεία, με συνέπεια οι συμπολίτες μας να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα, επιβαρυνόμενοι με το υψηλό κόστος των εξετάσεων, εν μέσω μιας δραματικής οικονομικής συγκυρίας για τη Χώρα.

Όπως τονίζει ο Αρκάς Βουλευτής της  ΝΔ, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, 9-6-15, «τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας, που η νέα κυβέρνηση ευαγγελίζεται,  ούτε με τα διαγγέλματα περί αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αντίθετα, προκαλούν προβληματισμό, λύπη και οργή στο προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσοκομείου και δημιουργούν εύλογες υποψίες για αναβίωση παλαιοκομματικών τακτικών και εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.»

Γι΄ αυτό ζητά από τον Υπουργό να εξηγήσει τους λόγους που επιτάσσουν την τρίμηνη μετακίνηση της εν λόγω ιατρού, αλλά και να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Π.Ν. Τρίπολης σε ιατρικό προσωπικό, προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των πολιτών.