ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Κώστας Βλάσης: «Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε δίπλωμα δεν μπορείς να βγάλεις! Νέα αποχή των εξεταστών οδηγών αυτή τη φορά για πάνω από ένα μήνα».

Την άμεση διευθέτηση του θέματος, που έχει προκύψει με την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Η συνεχιζόμενη τελευταία αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών έχει ως αποτελέσμα να μην διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης σ’ ολόκληρη την χώρα για πάνω από ένα μήνα! Υπολογίζεται οτι περίπου 30.000 πολίτες βρίσκονται σε «ομηρία», ενώ εκκρεμούν και 17.000 αιτήσεις ανανέωσης διπλωμάτων πολιτών άνω των 74 ετών. Οι εξεταστές οδηγών διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών που διενεργήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας από 1/5/2018 έως και 28/9/2018 αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως η επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους υπαλλήλους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Η κατάσταση αυτή, που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό, δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης όσο και στους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Βλάσης προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους εξεταστές αλλά και με ποιον τρόπο σκοπεύει να δώσει μόνιμη λύση στο θέμα της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, ώστε η όλη διαδικασία να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.