ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ (BULLYING)

sad young boy sitting on the floor with text stop bullying written with chalk on chalkboard. social problems of humanity

«Κάθε παιδί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκπαιδεύεται και να αναπτύσσει την προσωπικότητά του σε ένα σχολικό περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και προστασία. Οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη και όχι την καταστολή φαινομένων σχολικού εκφοβισμού»

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα «Απαραίτητη η πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού»,  από κοινού με ακόμη 6 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αρκάς Βουλευτής, με αφορμή τραγικό συμβάν που, πρόσφατα, συγκλόνισε την κοινή γνώμη, επισημαίνει πως ανάλογα περιστατικά κλιμακώνουν επικίνδυνα την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά σχολεία. Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα, η πρόληψη του νοσηρού αυτού κοινωνικού φαινομένου βρίσκεται στο περιθώριο.

Φαινόμενο, το οποίο – με όποια μορφή και αν εκδηλώνεται, απειλεί τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Τονίζοντας, πως η πολιτεία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους αρμόδιους φορείς, έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός διαφορετικού περιβάλλοντος στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία για τις επόμενες γενιές, απευθύνει προς τον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
  2. Αν το Υπουργείο κρίνει απαραίτητη τη στελέχωση των σχολείων με ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
  3. Ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να εφαρμόσει για την πρόληψη και την καταστολή της ενδοσχολικής βίας.

Από τη μεριά του, ο κ. Βλάσης, προτίθεται να συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου το θέμα να παραμείνει ενεργό και να μην ξεχαστεί, μέχρις ότου κάποιο ανάλογο περιστατικό απασχολήσει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας, όπως συνήθως συμβαίνει, καθώς αποτελεί πλέον αναγκαιότητα να δοθεί οριστική λύση στην ενδοσχολική βία και να εκριζωθεί από τα σχολεία.

Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχει σε δράσεις για την πρόληψη, ενημέρωση και αντιμετώπιση του φαινομένου.