ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Κώστας Βλάσης: «Το έγκλημα συντελέστηκε! Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους ξεπούλησαν δίχως ίχνος εθνικής συνείδησης και δίχως ντροπή την Μακεδονία μας! Οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί πλήγωσε  την υπερηφάνεια μας και αμφισβήτησε τα θεμελιώδη της εθνικής μας ταυτότητας!» 

 Την ξεκάθαρη αντίθεσή του προς την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε για άλλη μία φορά, σε υψηλούς τόνους και παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης στην ομιλία του για το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής.  

Ο κ. Βλάσης ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή συζήτηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγραψε την τελευταία πράξη μιας άθλιας πολιτικής παράστασης με μια «κατάπτυστη» και εθνικά επιζήμια συμφωνία, που αντί να λύνει παλιά προβλήματα, πυροδοτεί καινούρια, μια συμφωνία που τα δίνει όλα στους γείτονές μας, μια συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα εκεί που ούτε κατά διάνοια υπάρχουν. 

Ο κ. Βλάσης κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί επίλυσης του Σκοπιανού ζητήματος, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας ήθελε απλώς να κλείσει άρον-άρον το θέμα, αδιαφορώντας για την έντονη διαφωνία σύσσωμης σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στη στάση των πολιτικών ηγετών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, που δεν υποχώρησαν στις πιέσεις και που στόχο είχαν να λύσουν το θέμα προς όφελος της Πατρίδας μας και όχι απλώς να το «κλείσουν».

Επιπλέον, εκθείασε την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που εξέθεσε τον Πρωθυπουργό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η ιστορία θα γράψει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός που είπε ΝΑΙ σε όλα αυτά που οι προκάτοχοί του είχαν πει ΟΧΙ! Καταφέρατε να διχάσετε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Δεν περίμενα όμως κάτι διαφορετικό από εσάς που πολεμήσατε από την πρώτη στιγμή την ιστορία, την παράδοση, τη σημαία, την ορθοδοξία και την ελληνική οικογένεια, τα θεμελιώδη δηλαδή συστατικά του έθνους μας».

Παρά τις προσπάθειες του κ. Βλάση και των συναδέλφων του βουλευτών της Ν.Δ. για την αποτροπή της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσαν με την ψήφο τη συμφωνία κόντρα στις διαμαρτυρίες σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Βλάση στο παρακάτω link: https://youtu.be/KQxaEMjx8d8