«Να αποσυρθεί το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας! Οι κάτοικοι της Περιφέρειας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας!».

Κώστας Βλάσης: «Να αποσυρθεί το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας! Οι κάτοικοι της Περιφέρειας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας!».

Να αποσυρθεί το «Σ/Ν για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, με αφορμή την κατάργηση του άμισθου υποθηκοφυλακείου Πρασιών.

Στην επιστολή του ο κ. Βλάσης αναφέρει πως το εν λόγω Σ/Ν, που πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το οποίο προβλέπει την κατάργηση των άμισθων τοπικών υποθηκοφυλακείων και την υπαγωγή τους σε κεντρικά έμμισθα υποθηκοφυλακεία, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της Περιφέρειας, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σε χρόνο και χρήμα για τη διευθέτηση των υποχρεώσεών τους.

Στην περίπτωση του υποθηκοφυλακείου Πρασιών η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει τους κατοίκους των γύρω χωριών να διανύουν αποστάσεις άνω των 120χλμ για τη διεκπεραίωση απλών υποθέσεων. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και στην οικονομική ζωή της περιφέρειας και φυσικά θα ήταν αντίθετη σε κάθε έννοια αποκέντρωσης.

Ο βουλευτής τονίζει πως μέσω της η εν λόγω νομοθετικής πρωτοβουλίας δε θα επιτευχθεί περιορισμός των κρατικών δαπανών, ενώ θα πληγεί η καθημερινότητα των πολιτών της περιφέρειας, η οικονομική ζωή του τόπου και κάθε έννοια αποκέντρωσης. Επιπλέον, σημειώνει πως η απουσία της απαραίτητης υποδομής ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για την διασύνδεση των υποθηκοφυλακείων με Δήμους, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές κτλ θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα οδηγώντας ολόκληρες περιοχές στην απομόνωση και το μαρασμό.

Με δεδομένο πως στην δυσχερή οικονομική συγκυρία η στήριξη της περιφέρειας οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ο κ. Βλάσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την απόσυρση του συγκεκριμένου Σ/Ν και επιφυλάσσεται για την κατάθεση σχετικής ερώτησης στην Βουλή.