ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΥΤΙΝΑΣ

Κώστας Βλάσης: « Η Κυβέρνηση οφείλει να ενδιαφερθεί άμεσα για το Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, ώστε να μην κινδυνεύσει να οδηγηθεί στην εγκατάλειψη!».

Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη λειτουργία και θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας ζήτησε με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστούλου, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βλάσης η πορεία του Τριανταφυλλίδειου Κρατικού Κτήματος την τελευταία πενταετία όχι μόνο δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μετά την επαναδραστηριοποίησή του, αλλά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την αξιοποίηση και την ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα, το Τριανταφυλλίδειο Κτήμα παραμένει υποστελεχωμένο, οι προγραμματισθείσες καλλιέργειες σε μεγάλο βαθμό απέτυχαν, ενώ και οι κτηριακές εγκαταστάσεις παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες με αποτέλεσμα την ραγδαία επιβάρυνσή τους από τη φθορά του χρόνου.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής: “Είναι ανεπίτρεπτο το Τριανταφυλλίδειο Κτήμα να μην αξιοποιείται στο έπακρο. Η ανάπτυξή του θα αποτελέσει πραγματική ανάσα για τη Γορτυνία και την Αρκαδία γενικότερα και ο κ. Υπουργός οφείλει να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή!”


Βάσει των ανωτέρω αλλά και με δεδομένο ότι η αξιοποίηση του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της περιοχής γενικότερα, ο κ. Βλάσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί το Κτήμα και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του αλλά και για τον προγραμματισμό νέων καλλιεργειών. Επιπλέον ζητά τη στελέχωσή του με επιστημονικό και εργατικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της επανακαλλιέργειάς του.