Κώστας Βλάσης: «Η Ελλάδα αλλάζει, η χώρα μας γυρίζει σελίδα και αφήνει οριστικά πίσω της το τέλμα της οικονομικής αστάθειας και ανασφάλειας».

IMG-20211216-WA0001

Το κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό πρόσημο του προϋπολογισμού του 2022 υπογράμμισε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής και τη συζήτηση για την κύρωσή του.
Ο Αρκάς βουλευτής τόνισε πως ο φετινός προϋπολογισμός αποτελεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που, ενώ λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της συνέχισης της πανδημίας, συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και να θέτει ακόμα ισχυρότερες βάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας.
Η ομιλία του κ. Βλάση επικεντρώθηκε στις εντυπωσιακές επιδόσεις της χώρας μας σε καίριους τομείς όπως είναι η ανεργία, που θα μειωθεί στο 14,2%, οι επενδύσεις που αυξηθούν κατά 21,9%, αλλά και η ανάπτυξη που σωρευτικά για τα έτη 2021 και 2022 είναι της τάξης του 11,7%, καθιστώντας την χώρα μας πρωτοπόρο στην ευρωζώνη.
Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης περί μη κοινωνικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι η συνολική αξία των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέρχεται στα 43,3 δισ. ευρώ την περίοδο 2020-2022, δηλαδή για το τρίτο μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης -ως ποσοστό του ΑΕΠ- στην ευρωζώνη και το τέταρτο παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη Έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σημείωσε μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία δεν προχωρά σε επιδοματικές πολιτικές με πρόσκαιρο μικροπολιτικό όφελος, αλλά προχωρά στη λήψη μέτρων, την επίδραση των οποίων θα δουν όλοι οι Έλληνες συν τω χρόνω στην τσέπη τους και την καθημερινότητά τους.

«Πως μπορείτε να πείσετε για παράδειγμα τους συμπατριώτες μου Αρκάδες ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όταν βλέπουν τον τόπο τους να προχωρά μπροστά και να γίνεται πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων μετά από χρόνια, όταν βλέπουν την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου να έχει ξεκινήσει, όταν βλέπουν την Κυβέρνησή μας να έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης; Η Ελλάδα αλλάζει, η χώρα μας γυρίζει σελίδα και αφήνει οριστικά πίσω της το τέλμα της οικονομικής αστάθειας και ανασφάλειας», τόνισε ο κ. Βλάσης, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση όσων έχει πετύχει η Νέα Δημοκρατία από τους Έλληνες πολίτες, από τους εταίρους της χώρας και την διεθνή κοινότητα αποτελεί δικαίωση για το έργο της κυβέρνησης και εγγύηση για το μέλλον της Πατρίδας μας.