«Η πολυδιαφημισμένη κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας;».

Κώστας Βλάσης: «Η πολυδιαφημισμένη κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας;».

Την άμεση διευθέτηση του θέματος, που έχει προκύψει με την επιβολή μεγάλων προστίμων από το ΙΚΑ στους πυρόπληκτους της Αρκαδίας ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Όπως αναφέρουν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προχώρησαν στην έκδοση αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για επισκευή υπαρχόντων κτισμάτων κι όχι εκ θεμελίων ανέγερσης καινούριων, χωρίς θεώρηση από το ΙΚΑ, μετά από προφορική διαβεβαίωση των αρμοδίων υπαλλήλων του ΤΑΠ. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, σε μία περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση να ζητείται από 700 περίπου κατοίκους ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Αρκαδίας, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές, να πληρώσουν μεγάλα ποσά και μάλιστα προσαυξημένα. Κι όλα αυτά χωρίς να ληφθούν υπόψιν το διαπιστωμένο κενό πληροφόρησης, που παρατηρήθηκε εκείνη την περίοδο, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς επισκεύασαν οι ίδιοι τα σπίτια τους.

Με βάση τα παραπάνω ο Κώστα Βλάσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αποδείξει στην πράξη την περιβόητη “κοινωνική ευαισθησία” του ΣΥΡΙΖΑ και ρωτά αν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη διαγραφή των προστίμων, που καλούνται να πληρώσουν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές πολίτες της Αρκαδίας, αλλά και αν θα εφαρμοστεί ο νόμος 3232/2004, που ορίζει έκπτωση 50% για επισκευές και μεταρρυθμίσεις παλαιών οικιών που βρίσκονται σε περιοχές δημοτικών, κοινοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων μέχρι 2.000 κατοίκων.