Επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, προς τους ομογενειακούς φορείς αναφορικά με την πρόθεση θέσπισης, από πλευράς της Πολιτείας, του εορτασμού της Ημέρας Ελληνικής Διασποράς

thumbnail_IMG_6265

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνου Βλάση, εστάλη σήμερα επιστολή, προς τους ομογενειακούς φορείς με την οποία ο κ. Υφυπουργός ενημερώνει για την πρόθεση της Πολιτείας να θεσπίσει τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Διασποράς.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στα ομογενειακά ΜΜΕ, ο κ. Βλάσης υπογραμμίζει ότι σκοπός της θέσπισης του εορτασμού είναι η αναγνώριση του ιστορικού ρόλου και της πολύτιμης συνεισφοράς της Ομογένειας στη χώρα μας και αναφέρεται στο ρόλο και στη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εξέλιξη και στην πρόοδο του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες να γίνουν συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία της Πολιτείας και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ημερομηνία εορτασμού της Ημέρας Ελληνικής Διασποράς.